PAO - Basiscursus cognitieve gedragstherapie volwassenen, kinderen & jeugdigen
PAO biedt NVO-leden een speciale korting van 5% op het inschrijfbedrag
Eerste fase van opleidingstraject tot cognitief gedragstherapeut VGCt
Cognitieve gedragstherapie is een bewezen effectieve methode voor de behandeling van een breed scala aan psychische klachten, waarbij het essentieel is dat dit gedegen en vakkundig wordt ingezet. In deze cursus maak je kennis met de denk- en werkwijze die wordt gehanteerd binnen CGt. Dit doen we in twee delen: een inleidend deel en een verdiepend deel.
In het inleidende deel besteden we aandacht aan de theoretische en wetenschappelijke inzichten vanuit de experimentele psychopathologie en leertheorie die ten grondslag liggen aan de cognitieve gedragstherapie.
In het verdiepende deel trainen we cognitief gedragstherapeutische (evidence based) technieken. Daarmee heeft de cursus ook een praktisch karakter. Zo leer je het op maat opstellen van een behandelplan op basis van functie- en betekenis analyses over de problematiek. Ook leer je begrijpen waarom je doet wat je doet, in plaats intuïtief handelen of het puur uitvoeren van een protocol bij een bepaalde diagnose.
Tijdens de cursus zul je alle leeftijdscategorieën voorbij zien en horen komen, van kind en jeugd tot volwassenen en ouderen. De focus van de cursus, inclusief de casuïstiek die je zult behandelen is mede afhankelijk van de achtergrond en expertise van de docent en de samenstelling van de groep. Zo creëren we een diverse groep, waar van en met elkaar geleerd kan worden om theorie en vaardigheden te vertalen naar verschillende toepassingen en doelgroepen. Wil je een docent met ervaring in jouw eigen werkveld/praktijk, lees dan eens hun achtergrond door bij hun docentprofiel te kijken.
NVO-OG: 100,0 herregistratie 80,0 opleiding – behandeling 20,0 opleiding – diagnostiek 63,0 opleiding – extra literatuurstudie De accreditatiepunten die gelden voor NVO-OG zijn ook geldig voor NVO basis(ortho)pedagogen. Houd hiervoor het aantal herregistratiepunten aan.
3 maart 2025, 9:00 uur - 4 november 2025, 16:00 uur